Tuesday, May 12, 2009



SAMBAL TUMIS TELUR CEMPLOK

Ni lauk utk anak2 yang tak makan lauk2 yg dibawah. Memang favourite anak2. Senang aje buat sambal tumis, bila dah garing sambal masukkan garam,gula dan air asam. Biarkan mendidih,kecilkan api pecahkan telur.Lebih senang kalau dimasak dalam kuali.Biarkan ia mendidih sekali lagi. Padamkan api.





LEMAK PENGGAGA

Lauk favourite mama ngan my husband. Masak tadi utk dinner. Mama tak makan lunch. Tak ada orang di rumah. Semua balek sebelah petang. My two girls pulak dah kerja part-time. Tinggal my boy.Tadi lepas exam balek terus. Awal dah sampai rumah dlm kol 10.30pg. Tak makan lunch pun.

Semua orang tahu masak lemak. Cuma mama gantikan santan kepada susu cair(nak kurangkn lemak konon).





SAMBAL TUMIS UDANG & PETAI

Nyam2. Petai????? anyone. Takut mulut bau petai atau nanti bila buang air kecil bau? Dont worry petai kan boleh buat ubat.....Rasa petai yang lemak2 pahit.Tapi kalau dah dengan sambal tumis udang kan nyaman!!!!. Trylahhhhh






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...